Завършват проекта „Интегриран градски транспорт на Плевен“ до 31 декември

18:35, 04 дек 15 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проектът „Интегриран градски транспорт на Плевен“ по ОП „Регионално развитие“ завършва на 31 декември. Това съобщи на пресконференция кметът Георг Спартански.

До момента са завършени четири от общо десетте модула: поставени са информационни табели на спирките; внедрена е интелигентна транспортна система за регулиране на светофарите на някои от проблемните кръстовища в града; на 60 от спирките на градския транспорт са разширени местата за престой на тролейбусите; поставени са табели с разписания на 265 от спирките. Очакванията са, че на 1 януари всичко ще бъде готово, а новите линии на тролеите от Дружба до 9-и квартал ще бъдат пуснати в експлоатация.

Кметът Спартански увери, че се работи на практика денонощно и се осъществява непрестанен контрол върху работата по обектите. Той припомни, че ако десетте модула не бъдат завършени в срок, над община Плевен тегне черната опасност за изплащане на неустойки в размер на 4.5 милиона лева. Според него закъснението е станало през най-подходящите за строително – ремонтни дейности летни месеци, когато вместо да се работи на практика не се е вършило нищо.

„Който и от компонентите да се издъни, отнасяме 4 милиона и половина лева загуби. Спасяваме положението с унизително влачене по корем, но благодаря на министерството, че ни разбират и с каквото могат – помагат. Моят въпрос е кой, къде и защо е дремал през юли, август, септември и октомври – четири слънчеви и топли месеца, мечта за строителя. Защо цяло лято няколко работника се шляеха около водните огледала и никой нищо не правеше“, каза Георг Спартански.

По отношение на драматичните велоалеи градоначалникът уточни, че част от трасето е препроектирано, за да не минава точно през централния площад. Спартански беше категоричен, че община Плевен не е давала официално нареждане на общинската фирма – изпълнител да рисува по центъра и поради това управителят ще понесе съответната отговорност. В скоро време този въпрос ще бъде внесен за разглеждане в Общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама