Декларация на парламента за членството на Черна гора в НАТО вся смут в БСП

19:43, 04 дек 15 / Политика 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инициатива на ГЕРБ да се подкрепи членството на Черна гора в НАТО вся смут в парламентарната група на БСП, научи София Topnovini.bg. 

От ГЕРБ, които се опитват да съберат максимална подкрепа за знаковия политически акт в парламента се оплакаха, че соцлидерът Михаил Миков е отказал да се подпише под документа за внасянето му.  

Причината е деликатната позииця на левицата по отношение на Северноатлантическия пакт, както и резервите на Русия за членството на Черна гора в него. Затова под текста на декларацията подписите си са сложили само зам.-председателите на групата на левицата в НС, обясниха социалисти. 

Разбираемо от „Атака“ пък изобщо нямало да се търси подкрепа за инициативата.

Декларацията се очаква да влезе за обсъждане в пленарната зала следващата седмица и има достатъчно гласове, с които да бъде прокарана, обясниха от управляващата партия. В БСП обаче се очаква да има и гласове „против“, макар групата като цяло да подкрепи инициативата. 

На 2 декември външните министри на НАТО поканиха Черна гора да се присъедини към алианса. В отговор Русия заплаши да прекрати всичките си проекти в страната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама