Клайдерман се среща с деца от SOS селище във Варна

20:01, 04 дек 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деца от SOS Детско селище Трявна ще се видят на живо с един от най-прочутите световни музиканти – пианистът Рчиард Клайдерман. Децата и техните приемни родители ще посетят концерта във Варна на 5 декември, а на 6 декември - Никулден, ще се срещнат със своя идол.

Семейство Лили и Младен Недялкови са приемни родители от 2013 г. и заедно с родната си дъщеря отглеждат също и 6 приемни деца. Три от общо седемте деца на семейството ще посетят концерта и ще имат възможност да говорят с големия музикант - осемгодишната Десислава, Ивета на 10 години и Диляна, на 8 години. И трите момичета участват активно в група по приложно изкуство и се занимават с музика, насърчавани от приемната си майка Лили, която е била професионална фолклорна певица.

След варненския Никулден Ричард Клайдерман ще отпътува за столицата, където ще излезе пред софийската публика на 7 декември в зала 1 на НДК. На този концерт също ще има специални гости - група от 15 деца и младежи от Дом за деца лишени от родителски грижи „Мария Терезия" в Стара Загора.

Почитателите на Принца на романтичното пиано вече отброяват последните часове до началото на големия му концерт в Зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. Интересът към концерта е изключителен, в продажба са и местата на допълнителните трибуни. Ричард Клайдерман ще изпълни някои от най-големите си хитове, както и няколко нови пиеси, сред които е специално направеният за българските концерти аранжимент на възрожденската песен "Хубава си, моя горо".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама