Медицинските сестри в Шумен получиха награди и отчетоха успешна година

21:25, 04 дек 15 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Професионалният празник 12 май на медицинските сестри, който не са успели да отбележат и предстоящите коледно-новогодишни празненства събра над 100 специалисти по медицински грижи от Шуменска област на мило тържество, което се проведе в елитния ресторант на Гранд хотел „Шумен”.

Тържеството започна с химна на мидицинските сестри, който бе изслушан на крака от прсъстващите дами. Празникът бе открит от „сърцето” на тези събирания сестра Мария Симеонова. Тя призова колегите си да не забравят мечтите си и да ги следват постоянно.

След това се пристъпи към нераздадените за 12 май награди и поздравления.

Главната сестра на Многопрофилната болница за активно лечения в Шумен Румяна Желязкова получи плакет и грамота. Наградите са били присъдени на сестринското дружество в шуменската болница за активна дейност и по случай 135-годишнината на МБАЛ – Шумен от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи /БАПЗГ/ по време на честванията на професионалния празник на сестрите 12 май в София.

Грамота и статуетка на богинята Фортуна с пожелания да продължи да раздава блага и милосърдие получи Николина Зидарова. Тя бе отличена от БАПЗГ за принос в развитието на сестринството и висок професионализъм.

Николина Зидарова е една от основателките на Регионалната колегия на медицинските сестри. Била е главна сестра на бившата поликлиника в Шумен и на МБАЛ-Шумен. В момента е координатор на училищното и детско здравеопазване в Шумен. За дългогодишната си милосърдна дейност Николина Зидарова бе привествана на крака и с аплодисменти от присъстващите в ресторната нейни колеги.

След като получи наградите си тя пожела на всички сестри да извървят своя професионален път с високо вдигната глава, „защото ние медицинскте сестри сме важни и ценни”.

На тържеството присъстваха заместник-кметът на Шумен по здравеопазване и социална политика д-р Светлана Маркова и председателята на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз д-р Валентина Маринова.

Д-р Маркова пожела на медицинските сестри да не забравят милосърдието и да продължават да работят все така в полза на хората.

Д-р Маринова отбеляза, че основата на работата в здравните грижи е екипност и само по този начин могат да се полагат истинските грижи за хората. Тя пожела здраве и щастие на медицинските сестри.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама