„Шумен 05” направи обрат от 14:24 до 24:24 т. и след драма победи „Спартак” Варна

21:46, 04 дек 15 / Спорт 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Женският отбор на „Шумен 05” надигра като домакин „Спартак” (Варна) с 3:2 ( 25:13, 25:27, 22:25, 25:7, 15:6) в мач от шестия кръг на НВЛ-жени „Демакс+“, игран в шуменката зала „Младост”.

Двубоят бе изпълнен с обрати и напрежение, което поддържаше интригата в него до самия край. И в двата отбора имаше спадове и възходи в игрта.

Шуменки започнаха устремно и без много колебание взеха първата част с 25:13.

До средата на втория гейм отборът на домакините не прилчаше на себе си. Варненки успяха да поведат  16:5, като основна заслуга за разликата имаше сервиза на Весела Колева. Състезателките на „Спартак” продължиха да бележат точки и стигнаха до резултат 24:14.

В този момент шуменки сториха чудо и започнаха да бележат точка след точка като стигнха до равенство 24:24. В края на гейма последваха грешки и в двата отбора, като последната бе при атака на шуменки и това позволи на „Спартак” да вземе втората част.

Третият гейм протече по-равностойно, но шуменки не успяха да се отърсят от спада в играта си от предния гейм и загубиха с 22:25.

В четвъртата част обаче домакините направиха поредното чудо в този мач. Те напълно доминираха на игрището и спечелиха гейма на 7 точки.

В тайбрека шуменки продължиха с възхода в играта си и надиграха съперничките като спечелиха крайната победа с 3:2 гейма.

Двубоят срещу „Спартак” бе пъви за новия старши треньор на шуменки Кремена Трифонова. На бившата националка ще помагат Людмила Любенова и Емил Трифонов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама