Даваме не повече от 100 лева за подарък тази Коледа

23:27, 04 дек 15 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Според проучване по поръчка на MasterCard от октомври 2015 г., тази година 48 % от анкетираните планират да похарчат до 100 лв. за коледни подаръци, съобщава „Дневник“

22 % от тях уточняват, че ще отделят между 71 и 100 лв., а 13.8 % казват, че планират да похарчат между 41 и 70 лева. 13.3 % от анкетираните не планират да купуват подаръци за тези коледни празници.

Проучването е проведено сред пълнолетни българи и е представително.

Повече от половината от участвалите в него заявяват, че имат най-вече положителни емоции при пазаруването на подаръци за празниците. 17.5 % от тях казват, че планират да пазаруват онлайн тази Коледа, като от тях преобладават най-младите, на възраст 18-34 г. (35.7 %). Най-голямата група от хора, които планират да пазаруват онлайн, очаквано са от София и големите градове (45 %).

От компанията коментират, че на базата на това и на предишно проучване, стигат до заключението, че повечето притежатели на карти смятат, че е безопасно да извършват онлайн разплащания.

Онлайн пазаруването е по-лесно и спестява време. Въпреки това, българите все още предпочитат да усетят празничното настроение в магазините, като 87.9 % отговарят, че планират да пазаруват в търговската мрежа, пхоказват данните от проучването.  

Българите започват да пазаруват подаръци основно 1-2 седмици преди празниците. Мъжете са по-склонни от жените да го оставят за последния момент, като 41.6 % от тях започват да пазаруват седмицата преди Коледа, спрямо 35.5 % от жените. 23.5 % от мъжете пазаруват по-малко от 1 седмица преди празниците, в сравнение с 18.6 % от жените. Мъжете също повече предпочитат да пазаруват онлайн (20 %, спрямо 15 % от жените).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама