"Дунав" загуби от "Звездец" в Русе

07:14, 06 дек 15 / Спорт 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на "Дунав" загуби от "Звездец" с 2:3 гейма в двубой от шестия кръг на първенството във Висшата волейболна лига. Домакините започнаха срещата със самочувствие и настроение и взеха убедителен аванс в резултата още в началото на първата част. Те водеха с 5 точки на първото техническо прекъсване. До края на гейма те напълно доминираха в играта, увеличаваха преднината си и спечелиха убедително с 25:11.

И когато зрителите в зала "Дунав" очакваха бърза и категорична победа последва подценяване и поредица от грешки на русенските волейболисти. Гостите подобриха посрещането и ефективността на атаките си. Те водеха с 16:14 на второто техническо и не допуснаха обрат до края на втория гейм, който затвориха при 25:20. 

И в третата част съставът на "Звездец" играеше по- концентрирано и точно. Те имаха аванс от 3 точки на второто техническо прекъсване и спечелиха гейма с 25:21. В следващите минути домакините подобриха представянето си. Те взеха аванс от няколко точки в средата на четвъртата част, в която се наложиха с 25:18. Така се стигна до тайбрек, който щеше да определи победителя в двубоя.

В него гостите поведоха с 5:2. Преднина от 3 точки за тях и при 8:5. Последва спорно съдийско решение, когато разликата ставаше само 1 точка. До края тимът на "Дунав" не успя да стигне до обрат в резултата и след 13:15 загуби срещата с 2:3 гейма. Русенският състав е на шесто място във временното класиране във Висшата лига. На 12 декември "Дунав" гостува на "Град" в двубой от седмия кръг на шампионата във втория ешелон при мъжете. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама