Обучаваха учители от Търговище как да прилагат новите технологии в класната стая

08:47, 06 дек 15 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима учители от Търговище участваха в семинар на Център за творческо обучение на учители с фокус върху ефективното прилагане на съвременните образователни технологии в класната стая.

Педагозите от I ОУ „Христо Ботев“ се запознаха с интернет сайтове и платформи, подходящи за използване в класната стая, както и с приложения на работещи модели на програми и ресурси. 

"Привлекателни се оказаха възможностите за организация на класната стая в 21 век – как технологиите могат да променят подредбата и функционалността й. Лекторите  акцентираха  върху темите: „Инструменти за привлекателно образование“ и „Креативни деца“. " разказаха от пресцентъра на учебното заведение.

Оттам допълниха, че по време на семинара са представени нови електронни устройства, подходящи за училище, както станалите популярни напоследък облачни системи, които помагат за подобряване на училищния живот и администрация.

Разгледани са иновативни инструменти за обучение, насочени към насърчаване  креативността на децата и уникалността на идеите им. Учителите са имали възможност да се запознаят с нови образователни софтуери и с приложението им в образователния процес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама