Предприемат мерки за осигуряване на безопасността на учениците в учебните заведения

09:02, 06 дек 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Около някои училища има необходимост от изграждане на повдигнати пешеходни пътеки. Трябва да се осъществи експертиза и премахване на неизползваеми постройки в дворовете на учебните заведения. Необходимо е да се подобри осветеността около тях. Установено е, че има разрушени огради и оградни съоръжения, необходимост от изграждане на отделни входове към дадени учебни заведения, необезопасени строежи и електрически табла”. Това са част от констатациите на Комисията по мерките за осигуряване на безопасността на учениците в учебните заведения.

„Предстои една прецизна проверка на подбраните охранители, тъй като това беше желанието на директорите на училищата. Мерките, които сме набелязали са в краткосрочен и дългосрочен план”, уточни зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Кметът Стефан Радев обобщи, че желанието на администрацията е мерките да се изпълнят бързо. „Ограничението ни идва от липсата на средства. Но колкото и да е трудна ситуацията, набелязаните мерки трябва да се изпълнят”, каза още Радев

Пепа Чиликова съобщи още, че в община Сливен са набелязани и мерки по осигуряване на безопасността на учениците от Районното управление на МВР в Сливен.

Комисията е включвала представител на Община Сливен и на Областната дирекция на МВР. Проверено е състоянието на прилежащите дворни пространства около учебните заведения.

Проверката е осъществена по инициатива на кмета на Сливен, след среща с директорите на общински и държавни училища  през ноември, по повод трагичния инцидент в гимназията по икономика, при който загина деветокласничка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама