Петър Москов обеща да се ремонтира шоковата зала на "Пирогов"

09:52, 06 дек 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шоковата зала на УМБАЛСМ „Пирогов” ще се ремонтира с европейски програми. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов в сутрешния блок на бТВ и допълни, че правителството прави постепенно ремонтите в болниците.

„На законово ниво нещата вървят по график, както си ги е поставило мнозинството”, коментира той. По неговите думи целта на управлението не е да намалява харчовете и парите в здравеопазването. Той припомни, че увеличението в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е 129 млн. лева за 2016 г.

Финансирането на лечението, а не структури, е защото смисълът не е да печели търговското дружество в лицето на лечебните заведения, а да се лекуват хората, каза още той.

По темата с данък „вредни храни” той отбеляза, че трябва да се промени храненето при децата. За пореден път Москов подчерта, че основните храни като хляб, млечни продукти и месо не се облагат с данък „обществено здраве”. Той обърна внимание на повишението на трансмастни киселини при нездравословното хранене, което води до заболявания.

По въпросът с исканата оставка на министърът на образованието проф. Тодор Танев Москов каза, че това е решение, което реформаторите трябва да вземат заедно. „Оставка на който и да било министър от правителството не стои на дневен ред”, допълни той.

За мегаделото за незаконно подслушване „Червеи” здравният министър каза, че всичко, което се говори има за цел да създаде излишен шум. „Съдебната реформа и промените в Конституцията не се правят за някой човек и против някой човек. Те не са насочени към главния прокурор”, каза още той. И допълни, че ДСБ и Реформаторския блок не са замесени с персонален реванш.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама