Пламен Орешарски: Не взимайте кредити

10:14, 06 дек 15 / Политика 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Банките в страната са стабилни и няма сериозни заплахи, които да последват от тяхното състояние. Това каза бившият премиер Пламен Орешарски в сутрешния ефир на бТВ. Той изрази притеснението си, че в бюджета за 2016 г. по отношение на банковата система са заложени нови дългове  в размер на 5,3 млрд. лева.

Орешарски неочаквано посъветва гражданите да не вземат кредити на равнище домакинство. По неговите думи те водят до загуба на благосъстоянието в бъдеще.

По темата с бюджет 2016 г. той започна с изпълнението на бюджета за тази година, при който се e увеличил дефицита. „Това е лоша база за следващата година”, каза бившият премиер.

По неговите думи бюджетът не може да се разглежда откъснато от икономическата система на страната и правителството трябва да има визия какво да се направи и откъде да се вземат пари. „Не виждам политики, които чертаят по-добро бъдеще” , допълни той.

На въпроса ако му бъде предложено отново да заеме поста на министър-председател, той отговори, че политическите постове не се предлагат в залите на УНСС, където той е преподавател. След това той отчете положителната промяна в държавата след краткия мандат на правителството „Орешарски”.

Относно аферата „Червеи” Орешарски каза, че не е знаел за тази разработка, докато е заемал поста министър=председател. След това е разбрал, че са подслушвани протестиращи. По неговите думи има процедурни нарушения при прилагането на специални разузнавателни средства.

„Обвиненията са повече формални, отколкото същностни”, каза той за мегаделото. Според него това е поредния политически шум.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама