Общината ще санкционира фирмите, които ремонтираха парка на НДК

10:48, 06 дек 15 25 560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ще има санкции за изпълнителите на ремонта на парка на Националния дворец на културата (НДК). Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на БНТ. „Санкциите, които залагаме за фирмите, са много големи”, заяви тя. Какви ще бъдат наложените глоби предстои да бъде уточнено.

По нейните думи цените за фирмите се определят с ясни прозрачни конкурси по Закона за обществените поръчки. Фандъкова каза, че фирмите се връщат за отстраняване на забележките. И обясни, че след приемането на обекта има 5 години гаранция от фирмите изпълнители, в който срок те отстраняват всичко за своя сметка.

„При това връщане се получава забавяне, а за това санкциите са огромни”, каза столичният кмет. Тя отчита като недопустима самоинициативата на служителите да изчистят парчето от Берлинската стена, което се намира в парка при НДК.

„Слава Богу, в Музея за история на София имаме реставратори и добри професионалисти, които веднага се ангажираха постепенно да го възстановят. Те ще почистят мястото внимателно по правилата на реставрацията, за да имаме този паметник, във вида, в който е получено”, допълни Фандъкова.

За развитието на градския транспорт в столицата тя отчете 15% намаление на консумацията на енергия след смяната на 90% от тролейбусите в града. По нейните думи с новия проект за третата линия на метрото вредните емисии в София ще намалеят с 90 тона годишно.

Столичният булевард "Черни връх" ще бъде разширен, каза още Фандъкова. Тя посочи, че той ще стане четирилентов. Разширението ще стане по цялата дължина, до Южната дъга на околовръстното шосе. Столчиният кмет обаче не спомена срок за действие, нито цена на обществената поръчка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама