Осъдиха "Майчин дом" за падналия с бременни жени асансьор

11:25, 06 дек 15 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-тежко пострадалата при пропадането на асансьора в "Майчин дом" бременна жена спечели съдебната битка срещу здравното заведение, съобщава "Труд". Върховният касационен съд е отхвърлил жалбата на болницата и решението, постановено от апелативните съдии, влезе в сила. "Майчин дом" трябва да плати на пострадалата Камелия Камбурова 75 хил. лв. обезщетение.

Инцидентът стана на 2 март 2010 г. Заради скъсано въже асансьорът пропадна в шахтата, докато в него се возеха 12 души, 9 от които бременни жени след 7-ия месец. Асансьорът е бил за 6 души. Камбурова бе най-тежко пострадала - с два счупени крака, с увредени глезенни коленни стави, счупена подбедрица и раздробени пети.

След като прокуратурата не откри виновни за инцидента, няколко от пострадалите жени заведоха граждански дела. Делото на Камбурова е първото окончателно приключило.

Магистратите приемат, че ръководството на "Майчин дом" е знаело за неизправност в асансьора, но въпреки това е проведен "Ден на отворени врати". Що се отнася до претоварването, акушерка от болницата допуснала качването на повече от позволения брой хора в асансьора.

"Продължаваме да търсим справедливост не само за нас, но и за всички пострадали при подобни инциденти", посочват от фондация "Асансьорна безопасност".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама