Кунева плаши с лош доклад, ако не се приемат промените в Конституцията

12:34, 06 дек 15 / Политика 25 710 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако в парламента отново не бъде приет антикорупционният закон или не се потвърди решението на пленарна зала със 180 гласа по първоначалния обхват на промените в Конституцията, докладът на Европейската комисия за напредъка на страната в правосъдието и борбата с корупцията ще бъде по-лош, отколкото очакваме. Това заяви вицепремиерът по европейските политики Меглена Кунева пред БНР.

По думите ѝ в сряда е била проведена среща с представителите на ЕК, които подготвят доклада по Механизма за сътрудничество и оценка.

„По отношение на антикорупционния закон нямаше как да се похвалим с вече приет закон, сформирано бюро за противодействие на корупцията и работеща институция, защото това беше бламирано в парламента. Приети промени в Конституцията по отношение на съдебната власт също няма. Процесуалните закони за съдебната реформа се чакат“, добави Кунева.

Тя уточни, че не е толкова важно какво мисли Брюксел, а какъв имидж си създава България навън. Трябва да се докаже с действия достоверността на българската политическа класа, каза още вицепремиерът.

„Стоя много твърдо зад съдебната реформа и нейната амбициозност, но също така съзнавам, че тя трябва да бъде реалистична. Правя всичко възможно, за да помогна на Христо Иванов не само да осъществи реформата с Конституцията, но и да продължи стъпка по стъпка с останалите мерки“, посочи Кунева и допълни, че не приема появилите се внушения, че между двамата има напрежение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама