20 училища от Пловдивско преминаха обучение за родителски срещи в бар

12:46, 06 дек 15 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кампания "Родителски срещи в бар" събра 20 училища от Пловдив и региона за своя обучителен семинар, свързан с ранна превенция при употребата на алкохол, разказаха организаторите.

Първото посещение на кампанията в Градът под тепетата бе свързано с дискусии и обмяна на опит между Яна Алексиева - психолог от Асоциация "Родители" и едно от лицата на инициативата, и преподаватели на четвъртокласници. Точно тази възраст е фокус на програмата, която напомня че "има време" за първата среща с алкохола, но преди това трябва да бъде изграден устойчив диалог с детето от страна на учителите и родителите. Кампанията ще реализира три родителски срещи в Пловдив през януари, извеждайки родители и преподаватели в приятна неформална атмосфера, която ще предразположи към различни теми за разговор.

По време на семинара бяха разисквани както основните модели в провеждането на една от нетрадиционните родителски срещи, така и различни фактори и предпоставки на заобикалящата среда и ролята на учителя в ежедневието на децата.

"Преподавателите бяха изключително активни. По време на упражненията те предложиха уместни решения на ситуации и дори ни накараха да се замислим за още няколко аспекта на проблема. За всички нас е важна обратната връзка от преподавателите – хората, които създават училищния живот всеки ден", коментираха от екипа, осъществяващ кампанията. Допълнителна информация за нея пловдивчани могат да открият на онлайн платформата на Училище за родители:родителски срещи в бар – predi18.org.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама