В. Търново бе домакин на Координационна среща на мрежата от Областни информационни центрове

13:23, 06 дек 15 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 70 души - управители и експерти от цялата страна, участваха в 9-та Координационна среща на мрежата от Областни информационни центове (ОИЦ), съобщиха от Центъра.

В проявата се включиха Мария Зафирова, ръководител на Централния информационен и координационен офис (ЦИКО) в Администрацията на Министерски съвет и експерти от Дирекция „Програмиране на средствата от ЕС“ в МС.

По време на форума бяха дискутирани основните дейности и индикатори за новите проекти на ОИЦ по Оперативна програма „Добро управление“ (ОПДУ), представяне на обобщени резултати на национално и местно ниво от реализираната информационна кампания „Заедно за съпричастността“ и обсъждане на варианти за провеждане на общи национални инициативи на мрежата от 27-ем областни информационни центрове през 2016 г.

Паралелно с координационната среща за служителите от ОИЦ се проведе обучение по електронна комуникация и работа с интранет пространството в обновения Единен информационен порталwww.eufunds.bg, с лектори от софтуерната компания David Holding Co.

Провеждането на събитието в старата столица бе своеобразно признание за дейността на Областен информационен център – Велико Търново, който е един от най-добре функциониращите в информационната мрежа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама