Пловдивчани даряват "Надежда за Люси" на Немския коледен базар

13:29, 06 дек 15 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на днешния ден пловдивчани имат възможност да дадат своя принос в надеждата за живот на Люси. Близки, приятели и съпричастни с каузата "Подари Надежда за Люси" предлагат красиви картички, сувенири и коледни артикули, изработени и предоставени от ученици и учители от асеновградската Професионална гимназия "Цар Иван Асен ІІ" в една от къщичките на Немския коледен базар в самото сърце на Пловдив.

"Благодарим на всички тези прекрасни хора, които непрестанно стоплят сърцата ни, за усилията и енергията, които влагат ежедневно, за да ни подкрепят", споделят организаторите на кампанията.

През април 47-годишната асеновградчанка Любомила Ангелова е диагностицирана с остра миелоидна левкемия, М4 по FAB. Веднага след това тя преминава 2 курса на полихимиотерапия, след които е в състояние на клинична и хематологична ремисия. Костно-мозъчната трансплантация, на която трябва да бъде подложена, струва 25 486 евро, а цялото лечение заедно с трансплантацията излиза 168 557 евро.

От началото на кампанията до края на ноември набраните средства са 248 000 лева. До събиране на цялата сума остават още 89 000 лева.

Трансплантацията на Люси е насрочена от клиника във Висбаден за средата на декември. Желаещите да помогнат могат да направят това и чрез дарителски SMS с текст на латиница DMS LUSI на номер 17 777 - за абонати на всички мобилни оператори, на стойност 1 лев, както и чрез дарителска сметка в Райфайзенбанк IBAN: BG53RZBB91551006205144, титуляр Любомила Ангелова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама