По общинска програма в Тервел ще облагородяват пространства около санирани жилищни сгради

13:33, 06 дек 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Тервел планира да надгради програмата за саниране на своята територия, като разработи и обяви собствена общинска програма, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева. С нея ще се провокират сдруженията на собствениците на санирани сгради да облагородят своите прилежащи терени и междублокови пространства.

   Особеност в работата на Общината през идната 2016 година е увеличаването на броя на панелните сгради, за които ще се правят обществени поръчки за саниране. Макар,че средствата за санирането не се отразяват по бюджетите на общините, те са принос към инвестиционната политика на общините.

В Тервел вече са завършени първите два жилищни блока, които се включиха в програмата националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. В Общината върви подготовка за участие и в следващия етап на програмата. Само за ноември там са регистрирани четири нови сдружения на собствениците на жилища в панелни многофамилни жилищни сгради. Така от седемте сгради в Община Тервел, отговарящи на изискванията за включване в програмата за енергийна ефективност до края на 2015 година, шест вече са включени. Подготвят се документите на още три сгради, които имат по-малко от 36 апартамента и ще са допустими за включване в националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради от началото на 2016 година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама