Даниел Вълчев не се интересува от бъдещето на Христо Иванов

13:36, 06 дек 15 / Политика 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Какво ме интересува какво ще се случи с Христо Иванов. България сигурно е имало 50 министъра на правосъдието по времето на третата българска държава. Какво значение има това? Министрите идват и си отиват. С тези думи членът на Движение „България на гражданите“ Даниел Вълчев коментира появилите се слухове, че Иванов ще бъде уволнен.

По думите му, ако правосъдният министър бъде заменен от поста си, това ще бъде като харакири за ДБГ. От партията, която е част от Реформаторския блок, подкрепят действията на Иванов и уточниха, че разпад в коалицията няма да има.

„Последните месеци се е създало впечатление, че когато мнението ти е различно от правата вяра за съдебната реформа, се казва, че този човек или иска да стане министър, или е мръсник по душа, или че има много голям заговор. Искам да кажа, че този разговор започна да става малко религиозен. Човек не смее да каже нищо, че да не вземат да го анатемосат", заяви Вълчев.

По думите му три пъти досега - през 2003, 2006 и 2007 г., са правени промени в основния закон с цел започването на съдебна реформа, но това така и не ставало. Затова трябва да се направят поправки в законодателството, въпреки че на първи поглед изглеждало, че точно такава реформа се започвала от Конституцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама