Повече от половината общински съветници на АБВ „играят с десницата“, оплака се Миков

14:00, 06 дек 15 / Политика 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към момента 60-70% от общинските съветници на АБВ играят с десницата. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков в Боровец след края на семинара на партията с участието на членове на Изпълнителното бюро и представители на местната власт, съобщава „Фокус“.

Той продължи с атаките към партията на Георги Първанов, въпреки че преди броени дни се заговори за сближаване на позициите им в контекста на предстоящите догодина президентски избори. Миков уточни, че от АБВ са подкрепили националния бюджет включително и в частта социални разходи.

Миков посочи още, че дразгите в Реформаторския блок не могат да решат социалната икономическа безпътица.

„Политическите игрички са буря в чаша вода, но не променят лошите тенденции, които се случват в социално-икономическата сфера. Увеличението на заплатите няма да може да бъде реализирано“, коментира лидерът на БСП и добави, че току що приетият бюджет очертава нерадостна обстановка, защото държавата прехвърля все повече отговорности върху общините.

Той каза още, че очаква до края на годината някой от настоящите министри да бъде сменен, но не се нае да се ангажира с имена. 

Според него на семинара са били очертани политическите и организационните пътища за засилване на влиянието на БСП по места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама