Димитър Рачков грабна приза „Бург на годината 2015”

14:51, 06 дек 15 / Любопитно 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Небезизвестният актьор Димитър Рачков стана носител на престижното отличие "Бург на годината 2015". Кметът Димитър Николов връчи приза на официална церемония днес.

"Аз следвам моя план – тази година "Бург на годината", догодина – почетен гражданин, а след това и кмет на Бургас”, шеговито заяви Рачков и добави, че в действителност е изключително развълнуван и благодари за наградата.

„Винаги съм се гордял, че съм бургазлия и винаги съм изпитвал тръпка към този град. За мен е чест, че получавам тази награда”, каза още Рачков.

Димитър Рачков бе номиниран за актьорските му превъплъщения, с които радва не само бургазлии, за това че направи бургаския говор норма и показва колко много чувство за хумор и самоирония носят жителите на морския град.

Номинирани за този приз бяха още президентът и треньор на хандбален клуб "Фрегата" Никола Добрев - за ентусиазма, с който работи за възраждане на хандбала в Бургас, бившият зам. – кмет по Европейските политики и околна среда и настоящ заместник – министър на околната среда и водите Атанаска Николова - за упоритата й и ефективна работа в привличане на средства по проекти за развитието на Бургас, Пейо Пантелеев - актьор, поет, режисьор - за нестихващия творчески плам, който вдъхновява и е част от неповторимия бургаски дух, както и Диян Димов - директор на Пристанище Бургас - за възхода на Порта в последните няколко години.

Статуетката "Бург на годината" се връчва за принос към развитието или популяризирането на града. Много са носителите на този значим приз. Сред тях са кметът Димитър Николов, който е получавал наградата два пъти, д-р Николай Недев, братя Диневи, шампионът по бокс Денислав Суслеков. Носители са също и двама бургаски изпълнители –Тони Димитрова и Рафи.

Друго значимо отличие, което бе връчено днес е "Художник на годината". То отиде при 80-годишния Роланд Шнеевайс.

„Благодаря за номинацията. Аз ще остана верен на Бургас. Безкрайно много съм щастлив”, каза Роланд Шнеевайс. По традиция областният управител на Бургас Вълчо Чолаков връчи на победителя плакета на Областна администрация, с пожелание за дългогодишни успехи.

За трети пореден път се връчи и отличието „Завърнали се младежи”. Признанието е за млади хора от Бургас, учили, работили или прославили навън родния град, които са се завърнали отново и допринасят за развитието му със своите свежи знания и енергия. Тази година приза взе отборът на Природо - математическата гимназия "Акад. Никола Обрешков" за многобройните им успехи в математически форуми.

Още снимки от празника вижте ТУК

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама