Царево отпразнува Никулден със състезание по колоездене

15:23, 06 дек 15 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С Празнична литургия в храмовете "Св. Цар Борис - Михаил" и "Успение Богородично" започна официалният празник на град Царево – Никулден.

В 10:00 ч. състезание по колоездене, организирано от клуб "Тракиец", стартира по крайбрежната алея. В него се включиха деца от 7-годишна възраст до ветерани.

След финала на състезанието празникът се премести на Рибарското пристанище, където бе отслужена заупокойна молитва, хвърлени бяха цветя и венци в морето в памет на загиналите моряци и рибари.

За втора поредна година кметът на общината инж. Георги Лапчев награди и личностите на 2015 г. с принос в областта на културата, спорта и икономиката. Директорът на Общински исторически музей Царево – г-жа Яна Кирязова бе наградена за своя принос културната сфера, треньорът на СК по борба "Крали Бимбалов" –  Стоян Рачев бе отличен за приноса си в областта на спорта, а г-н Манол Манолов – управител на ЕТ "Мана" грабна приз в областта на икономиката. С медали и грамоти бяха наградени и заелите първо, второ и трето място в състезанието по колоездене.

След официалната част празникът продължи с изпълнение на групата "Ел Греко Бенд", които се утвърдиха като любимци на царевската публика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама