Нови яхтени халета за 320 хил. лв. откриха на бургаското пристанище (снимки)

15:50, 06 дек 15 / Спорт 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пристанище Бургас разполага с нови две яхтени халета. Те бяха открити днес, на Никулден, с официална церемония. Лентичките на придобивките прерязаха кметът Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков и директорът на порта Диян Димов.

Двете халета се намират в една обща сграда с първото основно хале за съхранение и обслужване на яхти, което беше открито миналата година на Никулден. Те са изградени със собствени средства Пристанище Бургас, като сумата възлиза на 320 хил. лв. Едното от новите халета е основно, а другото е ремонтно. Общата застроена площ на двете е 420 кв. м.

„Досега състезателите на Яхтклуб "Черноморец" се помещаваха в бараки и контейнери. Сега с новите халета се дава равен старт на двата бургаски ветроходни клуба – "Порт Бургас" и "Черноморец". Конкуренцията ще ражда по-добри спортни резултати за Бургас като цяло”, заяви Диян Димов.

Теренът на халетата е публична държавна собственост, като с двата клуба се подписват договори с еднакви условия.

Кметът Димитър Николов обърна внимание на това, че с построяването на халетата значително се подобряват условията за провеждането на национални и международни регати. През 2017 г. Пристанище Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по ветроходство в клас „Оптимист”, а през следващата 2016 г. най-добрите световни състезатели в този клас ще проведат официални тренировъчни гонки.

До края на годината ще започне рехабилитацията на външната територия на Марина Порт Бургас – общо 7200 кв.м. Миналата седмица е изтекъл срокът за обжалването избора на фирма, която да извърши благоустрояването, което започва от Фара и завършва до Магазия 1. Намеренията са всичко да е готово догодина на 6 май, когато пристига първият пасажер в Бургас.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама