Вкусове, цветове и аромати от 50 нации завладяха София (снимки)

17:03, 06 дек 15 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вкусове, цветове и аромати от 50 националности и 5 континента събраха хиляди жители и гости на столицата в Интер Експо Център, видя репортер на София Topnovini.bg. Това е традиционният Благотворителен базар на Международния женски клуб в София (IWC - София), който се провежда за 21-ви път.

Необичайни храни - някои по-лютиви, а други пък прекалено сладки - събраха на едно място кулинарните любители. За минути дадено ястие се разпродаваше, а чуждестранни готвачи приготвяха нови вкусотии. В най-големи количества от изобилие бяха сладкишите. Почти нямаше нация, която да не ги предлага.

Ръчно изработени аксесоари и коледни украшения бяха сред най-предпочитаните от дамите. Не липсваше, разбира се, и козметиката. Детски книжки с приказки на български език като „Мечо Пух“ и „Андрешко“ също се нареждаха до чуждите щандове. Сред българските продукти бяха и плетените вълнени чорапи.

Русия представи различни предмети с изобразени матрьошки. Полша подслаждаха вкуса с изтънчени шоколадови бонбони. Япония възхити със своето източно изкуство и йероглифите си. От Израел се грижеха за зимната топлина на краката с памучни чорапи.

Южноафрикански вина комбинирани с тайландско мезе сгряваха в студеното време посетителите на базара. Коледни песни се грижеха за настроението на посетителите, а в отделен кът децата можеха да се снимат с Дядо Коледа.

Някои от представителите на чуждите нации споделиха пред София Topnovini.bg, че присъствието им на базара не е за първи път и ще продължат да помагат за развитието на Благотворителната фондация към IWC – София.

Целта на събитието е основните средства на фондацията да дойдат от продажбите. Проектите, които ще се финансират са образователни програми, програми за деинституализация и социална интеграция, подкрепа на хора с увреждания, на жени и възрастни хора, както и на деца, лишени от родителска грижа.

През 2014 г. са събрани 320 хил. лева, които са променили живота на над 2500 души. Тогава са участвали 49 различни националности, 11 благотворителни организации и клубни инициативи, а събитието е посетено от над 7 хил. души. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама