Сливен грейва Коледно, палят елхата на 7 декември

17:48, 06 дек 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Коледната елха пред сградата на Сливенска община ще огрее центъра на града на 7 декември, обявиха от администрацията.

Нова е и коледната украса, която е с обновени елементи и част от нея вече грейна празнично. След цялостното монтиране, светлините на коледната украса се включват поетапно.

„Над 300 нови светлинни елементи са  поставени по Ларгото и в Попската градина, като амбицията на общината е празничният облик на града да става все по-модерен”, съобщи инж. Калин Минчев, гл. експерт в Община Сливен.

Светещите елементи и фигури, които създават празнична атмосфера в града са поставени по пешеходната зона, фасадите на ДТ „Стефан Киров", НТС и Община Сливен. Поставена е и  украсата на пл. „Хаджи Димитър", както и на стълбовете по улицата, намираща се западно от сградата на общината и съдебната палата. Звезди, снежинки и цветни глобуси са монтирани по пешеходната зона в района на пътен възел Розова градина, а светлинни транспаранти и елементи ще озаряват главните булеварди и улици в града. Коледна украса традиционно краси още кръговите кръстовища, като  са издигнати стрингови елхи на кръстовищата до зала „Васил Левски" и магазин „Тернопол".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама