Калфин: Кабинетът започна да прави подаръци на партии

19:14, 06 дек 15 / Политика 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„След като Бюджет 2016 беше приет в Министерския съвет изведнъж в кабинета започнаха да се правят „подаръци“ на някои партии“. Това каза министърът на труда и социалната политика и зам.-председател на АБВ Ивайло Калфин в ефира на Канал 3 във връзка с предупреждението на АБВ, че ще напусне управляващата коалиция.

Според него поставянето на партията пред свършен факт не е приемливо. Той каза още, че АБВ всеки път реагира така остро, но не смята да продължава по този начин. По неговите думи внасянето на предложения в парламента става без диалог. Калфин изтъкна, че най-добрият начин за управление е предварително да се обсъждат всички теми.

Социалният министър сподели, че до края на годината ще внесе стратегия за справяне с демографската криза. От това ще последват конкретни законопроекти по темата, каза той. И допълни, че е получил анализ от Българската академия на науките (БАН), върху който ще стъпи стратегията.

"Подготвяме се да работим и за хората с увреждания, за пенсиите, за пазара на труда, с откриване на нови работни места и намаляването на безработицата", отбеляза той. Новите работни места се отварят от икономиката, а не от социалната политика, отбеляза Калфин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама