Ясен Тодоров: Законопроектът на правосъдното министерство за съдебната реформа е манджа с грозде

19:53, 06 дек 15 / Политика 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров определи законопроекта на правосъдното министерство за съдебна реформа като манджа с грозде. Пред Канал 3 той уточни, че другите два законопроекта са на ГЕРБ и АБВ и са далеч по-добре подготвени. 

"Аз за последната година и половина така и не разбрах какво означава съдебна реформа. Проблемът е, че ВСС не може да бъде подчинен и се търсят всякакви варианти това да стане", уточни Тодоров. 

По думите му ДАНС трябва да се намеси в скандала със записите от разговора между бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева и съдия Румяна Ченалова. Освен това трябва да провери и случая с разпространената информация от сайта "Медияпул", в която се твърдеше, че от Европейската комисия настояват за оттеглянето от поста на главния прокурор Сотир Цацаров. 

"Клатят ни хора, които не са патриоти. Целта на тези скандали е премиерът Бойко Борисов да падне от власт", каза още Тодоров. 

Той добави, че очаква съвсем скоро сайтът за разследваща журналистика "Биволъ" отново да го нападне, но от това не се притеснявал. Припомняме, че медията обяви, че ще съди председателят на Етичната комисия за клевета, след като той нарече журналистите от нея рекетьори. 

"Не съм масон, не съм с хомосексуални наклонности, не употребявам наркотици и си плащам данъците. Всичко това ме прави неудобен", разкри Ясен Тодоров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама