Коледната елха във Варна грейна с цялата си прелест (снимки)

20:22, 06 дек 15 / Любопитно 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди варненци и гости на града изпълниха централния площад "Независимост" тази вечер в очакване на запалването на коледното дърво. Кметът на града Иван Портних поздрави всички за големия християнски празник Никулден и пожела на децата да намерят мечтания подарък под елхата.

"Нека коледните празници са светли, топли и спокойни", пожела на всички кметът Иван Портних. В уречения час той запали светлините на коледното дърво. Събитието бе съпроводено със зрелищна и продължителна заря, която зареди с настроение всички присъстващи.

Междувременно на общоградското празненство се отби и Дядо Коледа, който обеща на децата, че ще посети домовете на всички в тихата и свята нощ, за да им остави подаръци под елхата.

Няколко коледни къщички отвориха врати на площада, за да стоплят с греяно вино и скара по-големите варненци и гости на града.

В празничната програма участваха детско шлагерно студио "Да", вокална група "Сребърни звънчета" и ансамбъл "Звездни струни“ при Общински детски комплекс "Варна“, поппевецът Георги Янков, детска вокална група от село Николаевка, балет "Мелади“, детският хор при храм "Св. Атанасий“, танцовият фолклорен състав от СОУ "Елин Пелин".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама