Наситен с културни събития ще е днешният ден в Разград

07:27, 07 дек 15 / Култура 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколко събития, включени в културния календар на община Разград, ще се проведат днес.

В 10 часа в Етнографския музей в града ще отвори врати Творческа работилница за деца. Тя е под наслов „Коледна магия“, обучител ще бъде Цвети Терзиева – майстор художествено плетиво. В 17.30 часа ще бъде открита нейната нова самостоятелна изложба. Експонатите ще са изложени в Етнографския музей от 7 до 11 декември.

 Разградския театър ще зарадва най-малките си зрители с коледния спектакъл „Ще дойде ли Дядо Коледа?”. Премиерата ще се състои от 11 часа на сцената на Общинския културен център. Детската пиеса е по текст на Янко Митев, а сценографията е дело на Теодор Даскалов. В спектакъла участват актьорите Николай Сяров, Антония Божинова, Петьо Горанов, Веселин Борисов и Валентина Панова. Постановката разказва за перипетиите, през които преминават Снежанка и двамата клоуни, за да открият кой е откраднал шапката на Дядо Коледа, защото без нея добрият старец не може да дойде на Коледното тържество. Представлението ще бъде интересно и забавно не само за най-малките зрители, но и за малко по-големите деца и техните родители.

От 13.30 часа детският в отдел на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” ще се проведе екскурзия „Зимни чудесии” с ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“-  Самуил.

Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ ще бъде домакин на Поетично- музикална вечер „Лирично ехо от Никулден“.  Събитието е насрочено за 18 часа. Организатори на проявата са Сдружението на писателите в Разград, Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ и Художествената галерия. В програмата ще има рецитал по стихове на Николай Лилиев, Никола Вапцаров, Никола Фурнаджиев и други, както и поети от Разград и Лудогорието. Ще бъде подредена тематична изложба от фонда на галерията на художници с име Николай. Поздрав към участниците ще отправят възпитаници на Музикална школа Илия Бърнев.

В 18.30 часа в къща – музей „Димитър Ненов” започва камерният концерт на Разградската филхармония „В очакване на Коледа”.  Публиката ще има удоволствието да се наслади на изпълненията на струнен квартет Галина Коцева, Румяна Маркова, Наталия Кющерова, Мариана Пашкунова, на духовия квинтет Павел Панов, Надежда Черниш, Ралица Митева, Людмил Брунков, Станимира Петкова, на цигулковото дуо Мила Иванова и Божанка Савова и тромпетиста  Илия Рибицов. В програмата са включени творби от Александър Христов, Фр. Лехар, Шостакович, Скот Джоплин и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама