Отбора на Плевен спечели 2-о място на турнира по шах за хора с увредено зрение

07:33, 07 дек 15 / Спорт 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на Плевен спечели второ място от 4-и Национален турнир по шах за хора с увредено зрение, който бе проведен в града на 4 и 5 декември по повод „Международния ден на хората с увреждания“.

В надпреварата се включиха общо 6 отбора от София, Пловдив, Русе, Шумен, Монтана и Плевен. Всеки от участниците излъчи по трима състезатели, които играха по системата „Всеки срещу всеки“. "Изгрев" - Пловдив,"Феникс" - Монтана и СКХУЗ - Плевен бяха значително по-силни от останалите и първото място се реши в преките двубои по между им.

В тях отбора на "Изгрев“ успя да победи преките съперници с по 2:1 и заслужено да спечели първото място с 10 точки от 10 възможни. Отбора на домакините от "СКХУЗ" загуби само от победителите и убедително се наложи над другите си съперници, като с 8 точки остана втори. На трето място с 6 точки остана отбора на "Феникс"- Монтана.

Победители на първа дъска е международния майстор Расим Низам от Пловдив, който постигна 5 точки от 5 възможни. На втора дъска победител е неговия съотборник Милко Кичуков с 4 точки, а на трета дъска с 5 победи победител е Габриела Илиева от "СКХУЗ"-Плевен, която преди няколко месеца стана и Държавна шампионка за жени за "хора с увредено зрение". Плевенският отбор бе в състав Михаил Николов,Илия Величков и Габриела Илиева.

Домакините от плевенската организация на хората с увредено зрение за пореден път се справиха отлично с организацията.Турнирът се проведе под егидата и с финансовата помощ на Община-ПЛЕВЕН, а х-л "Балкан" предостави отлични условия за състезателите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама