В Девня излизат на протест срещу убиеца на Мартин Тодоров

08:25, 07 дек 15 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протест с искане за справедлив съдебен процес срещу убиеца на 23-годишния Марин Тодоров организират приятели и близки на младежа. Демонстрацията е насрочена за 10:00 часа пред полицейското управление в Девня.

Над 300 човека проявили интерес към инициативата на фейсбук страницата „Протест срещу виновниците на Мартин”.

"Беше само на 23. Не доживя да види сватбата си, не доживя и да целуне рожбата си...Той, както всички други хора по света искаше да живее нормално и да бъде щастлив”, отбелязват огранизаторите в социалната мрежа.

Кметът на Девня Свилен Шитов също е поканен на протеста.

23-годишният Мартин Тодоров от село Николаевка беше убит на 28 ноември призори в близост до детска градина в Девня. Той е бил наръган с нож няколко пъти. Заедно с него е бил и приятелят му и бъдещ шурей Руско, който има прободна рана в бедрото и е със счупен нос.

За убийството е обвинен 33-годишният Виктор Панайотов, който бе оставен за постоянно в ареста миналата седмица. Според прокуратурата от събраните веществени доказателства, както и от свидетелските показания става ясно, че шансът Панайотов да не е извършител на престъплението е минимален. Организаторите на протеста настояват убиецът на Мартин на получи наказание "доживотен затвор без право на замяна".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама