Френските националисти с победа в първия тур на местните избори

08:31, 07 дек 15 / Свят 25 205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Опозиционната партия Национален фронт (НФ) спечели първия тур от местните избори във Франция. За ръководената от Марин льо Пен политическа сила гласуваха 29,5%, докато за „Републиканците“ на бившия президент Никола Саркози гласа си пуснаха 27% от имащите право да отидат до урните.

Сериозно поражение претърпя управляващата Социалистическа партия, като според повечето експерти това е било очаквано, тъй като от атентатите в столицата Париж са минали едва 3 седмици. Тя се нареди като трета политическа сила, като получи 23%.

Според първите резултати кандидатите на Националния фронт водят най-малко в 6 от 13-те френски области. Въпреки силното им представяне, от партията на Саркози отказаха всякакъв тип съюзяване със социалистите, за да стигнат до крайната победа. Вторият вот ще се проведе в края на тази седмица.

Изборите за регионалните власти във Франция определят кои ще са 1910-те местни представители в областните и общинските съвети, за които се борят повече от 21 400 кандидати от над 170 различни партии и предизборни коалиции. Изборите се определят като генерална репетиция преди парламентарните и президентските избори през 2017 г.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама