Повече разходи за социални услуги и чистота залага Община Тервел

08:42, 07 дек 15 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В бюджета си за 2016 г. Община Тервел залага повече средства за социални услуги и за чистота, стана ясно от проекта за основния й финансов документ.

Увеличава се делът, респективно и разходите за социални услуги. През 2015 година започнаха работа три нови центъра за социални услуги, което генерира повече разходи за тази дейност, съобщи зам.-кметът Дияна Илиева. Центровете обаче предоставят услуги, най-вече топла приготвена на място храна, в отдалечени от общинския център групи села и представляват удобство за хората, които живеят там. Другото им предимство е, че позволяват да бъдат оптимизирани разходите за поддръжка на материалната база на кухненските блокове на детските градини в обхванатите в района на центровете за социални услуги села. Тези кухненски блокове се трансформират в разливни и така се преустановява необходимостта от нескончаемите ремонти, предписвани от контролните органи за местата, в които се приготвя храна.

   Увеличават се разходите за чистота във връзка с издръжката на новата претоварна станция, както и разходите за транспорт и депониране на отпадъка в регионалното депо в с.Стожер. Посредством компактирането на отпадъка и отнасянето му за депониране на регионално депо се постига по-добра екоелогична обстановка в общината, но това коства разходи, които натоварват общинския бюджет. Независимо от това, Община Тервел не предвижда увеличение на местните данъци и такси през следващата година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама