Изложба "Шедьовърът отвъд диагнозата" откриват в Асеновград

09:25, 07 дек 15 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба с послание "Шедьовърът отвъд диагнозата" откриват днес в Асеновград децата от Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ). Експозицията отваря врати в 10 часа в Градската библиотека.

"Творчеството, колкото и невероятно да звучи въобще не е обвързано с високи стойности на интелектуално функциониране. Творчеството е безмълвно изразяване на себе си - емоциите, усещанията, страховете, за което не е необходимо да можеш да прилагаш Питагоровата теорема, да различаваш Бах от Бетовен или да рецитираш Шекспир", споделят организаторите.

Децата от ЦНСТ не са чели "История на изкуството", не знаят кои са Пикасо, Да Винчи, Дали или Ван Гог, но носят нещо безценно - спонтанност. А спонтанността е магия, която рисува красотата на света.

"Щастливи сме безкрайно от това наше откритие, че може да се говори и без думи, чрез цветове, съчетанието на които е изразителят на вълшебствата. Вижте нашите творби, но не ги гледайте с интелекта си, защото ще видите само цапаници и драсканици. Погледнете ги с въображението, което сам бог ни е дарил, за да виждаме рая", призовават инициаторите на изложбата. И припомнят дълбоко човешката истина на Екзюпери, че "най-същественото е невидимо за очите".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама