България е важна фронтова граница, категоричен е външният министър

09:32, 07 дек 15 / Политика 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ние сме важен партньор за Великобритания, понеже сега цяла Европа се бори с бежанския поток и тероризма. Ние сме важна фронтова граница. Това каза в ефира на БНТ външният министър Даниел Митов.

Той заяви, че правилтелството е много доволно от посещението на премиерът на Великобритания у нас. По думите му реформата в Европейския съюз на правителството на Дейвид Камерън, предлага разумни неща.

„Само по една от точките има известни разминавания и нужда от малко повече гъвкавост от страна на британската позиция. Британският премиер се бори за ограничаване на социалните придобивки за европейските имигранти в първите 4 години от престоя им“, каза Митов.

„Не можем да си представим Европейският съюз без Великобритания в него“, допълни той. Коментарът му е по повод предстоящия референдум в Англия през 2018, на който страната ще реши дали да остане част от евросъюза.

Според външния ни министър Великобритания има само ползи от членството си в ЕС и ще направи всичко възможно, за да се прокарат реформите и ще се преосмисли начинът, по който страната гледа на ЕС.

„Уважаваме желанието на Великобритания да постигне целите, които е заложило, част от които са от общоевропейска полза“, коментира още Митов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама