Западната коалиция срещу ИД удари по грешка лагер на сирийски военни, четирима загинаха

10:38, 07 дек 15 / Свят 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Самолети на западната международна коалиция срещу терористичната групировка "Ислямска държава" по погрешка бомбардирали лагер на сирийските правителствени войски. В резултат са загинали четирима сирийски войници, предава ТАСС, позовават световните информационни агенции.

Инцидентът се случил в контролираната от ислямистите провинция Дейр ез-Зор, предаде Ройтерс. Източник, близък до сирийското правителство, потвърди пред изданието за нанасянето на удара и допълни, че има загинали и унищожени превозни средства.

Ударът е бил по част от военния лагер "Саека" край град Аяш и са ранени 14 военнослужещи.

Това е първият подобен инцидент откакто коалицията бомбардира позициите на „Ислямска държава” в Сирия.

Западната коалиция срещу "Ислямска държава" е създадена по инициатива на САЩ на среща на НАТО, проведена на 4-5 септември 2014 година в Уелс. Към момента усилия в борбата с терористите влагат около 60 страни. Русия, Сирия и Иран не са член на това международно обединение. Първите авиоудари на американските BBC са нанесени на 8 август 2014 година по позиции на ИД в Ирак. На 19 септември към операцията се включва Франция. Миналата седмица към международната коалиция се присъединиха и Германия и Великобритания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама