Европа е доволна от добрата ни работа, похвали се Борисов

10:53, 07 дек 15 / Политика 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нямаме претенции да сме безгрешни и да сме най-добрите, но полагаме усилия и в Европа това се отчита. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на националната дискусия "Да! На българската икономика", предаде репортер на София Topnovini.bg.

По неговите думи страната ни е положила големи усилия за справяне с бежанската криза. Според него не трябва да "надскачаме егото си и да не си поставяме ултиматуми", защото процесите се развиват бързо и стават неуправляеми.

Борисов припомни лошите отношения преди година между България и Русия, които сега се виждат между Турция и Русия. По неговите думи този, който предизвика нестабилност, ще носи отговорност за случващото се.

Премиерът отбеляза още, че всички големи инфраструктурни проекти за магистрали и жп линии са свързани с включването в тях на съседните държави и пристанища. Това ще даде възможност за бързо предвижване на пътници и товари, както и за комфорта на българските граждани, каза Борисов.

По отношение на бюджета премиерът добави, че той отговаря на исканията в сферата на образованието, отбраната и сигурността, както и в социалните плащания. Борисов заяви, че бюджетният дефицит е отново 2%. Според него той може да намалее до 1-1,5% през 2016 г. Министър-председателят отбеляза важността на намаляването на дефицита за стабилността на икономиката ни и за кредитните рейтинги, които България получава.

Относно пречистването на въздуха и опазването на природата Борисов каза, че озоновата дупка е една и проблемът е за цяла Европа. Премиерът даде за пример наводненията в Англия, които се виждат от всички по света. По неговите думи, когато такова бедствие се случи в София, хората се оплакват от отводнителните ни съоръжения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама