Гражданско неподчинение в Девня заради убийството на Мартин

11:03, 07 дек 15 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жестокото убийство на 23-годишния Мартин Кателиев в Девня предизвика гражданско неподчинение в индустриалния град, предаде репортер на Topnovini.bg. Стотина души, сред които и приятели на убитото момче от село Николаевка, блокираха пътя от квартал “Река Девня” за центъра на града, а по-късно и главния път за Варна.

Преди това недоволните граждани скандираха "Мафия!” и "Оставка!” пред сградата на районното полицейско управление, но никой оттам не слезе, за да им отговори защо десетките жалби на потърпевши от произвола в незаконната дискотека в Повеляново са били потулени.

Сред демонстрантите е и кметът на село Николаевка Елена Митева, според която виновникът за тежкото престъпление не е само един, а поне пет-шест души. Собствениците на заведението са тормозели хората в продължение на 10 години, но нито една институция, включително и сезираният за това бивш главен прокурор Борис Велчев, не е отговорил и не е предприел мерки.

Пред Topnovini.bg младеж от квартал Повеляново свидетелства, че биячите в дискотеката са всъщност наказателната бригада на собствениците, но това не може да се докаже, тъй като са работили без трудови договори. Към бандата се е числил и обвиненият за убийството на Мартин – Виктор Панайотов.

След протеста пред районното полицейско управление хората се изтеглиха с колите си на изхода на Девня и блокираха главния път за Варна. Опитващ се да премине през живата верига шофьор бе спрян, а десетима протестиращи наритаха колата му. Хората възнамеряват да останат на пътя, докато някой от полицията не благоволи да дойде на място, за да отговори на въпросите им. 30 минути след началото на блокадата на главния път нито един екип от близкото полицейско поделение не е изпратен на място.

По-късно кметът на Девня вдигна блокадата и покани протестиращите на среща с представители на ОД МВР-Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама