Трима почерпени шофьори хванаха в Шуменско

11:19, 07 дек 15 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима шофьори, седнали зад волана след почерпка с алкохол, са установили полицаи в Шуменско, съобщават от Областната дирекция на МВР.

В малките часове на 6 декември в Нови пазар на ул. Цар Освободител е спрян за проверка лек автомобил „Ауди”, с шуменска регистрация, управляван от 41-годишния М.М. от село Браничево. При извършената проверка с техническо средство са отчетени 1,64 ‰ концентрация на алкохол в кръвта на водача.

Около 03:30 часа служители от автопатрулен екип на сектор „Пътна полиция” забелязали на ул. Владайско въстание в град Шумен лек автомобил „Форд”, с шуменска регистрация, който криволичи. Последвали го и на ул. Искра е спрян за проверка. Изяснено е, че превозното средство е управлявано от 42-годишния В.Д. от град Шумен. С техническо средство е измерена 2,17 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Мъжът бил прибран в ареста, а след време освободен предсрочно.

Малко по-късно - около 17:00 часа на бул. Велики Преслав в град Шумен служители от автопатрулен екип на сектор „Пътна полиция” забелязали същия лек автомобил „Форд”, с шуменска регистрация, като превозното средство е било без включени светлини. На водача е подаден сигнал за спиране. Изяснено е, че автомобилът отново е управляван от 42-годишния В.Д. от град Шумен. С техническо средство е измерена 2,66 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за срок до 24 часа.

Около 19:00 часа в град Шумен на ул. Съединение е възникнал пътен инцидент, при който лек автомобил „Фиат”, с шуменска регистрация, управляван от 46-годишния Р.С. от град Шумен е ударил паркиран автомобил „Ситроен”. При извършената проверка с техническо средство е установено, че Р.С. е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 1,55 ‰ . Не е дал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за срок до 24 часа.

По случаите са образувани бързи производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама