Работилница по приложна електроника създадоха студенти от РУ и ученици от МГ

11:26, 07 дек 15 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Работилница по приложна електроника за начинаещи“ е съвместен проект на Студентската научно- изследователска лаборатория по електроника (СНИЛЕ) при Русенския университет и Клуб „Роботика“ на Математическата гимназия „Баба Тонка“.

Занятията в нея ще се провеждат ежемесечно с различни лектори, а целта е да се надграждат знанията от училище. Входът на „Работилницата по приложна електроника“ е отворен за всички жадни за знания младежи, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

Идеята за проекта е на членовете на Студентската научно- изследователска лаборатория, с ръководител доц. д-р Анелия Манукова, съвместно с Клуб „Роботика“ при МГ „Баба Тонка“, с ръководител Донка Симеонова.

Лекторите от СНИЛЕ, докторантите маг. инж. Цветомир Гоцов и маг. инж. Камен Кръстев, ще отварят вратата на познанието към приложната електроника и нейното място в живота ни. В свободен формат, забавлявайки се, те ще обясняват на младите участници тънкостите в техниката.

На 30 ноември и на 5 декември се проведоха първите две тематични работилници. С вещата помощ на маг. инж. Цветомир Гоцов всички участници се запознаха с различни електронни елементи, провериха на практика закона на Ом, наситиха собствени електронни схеми и ги тестваха.

Научиха се да разпознават елементите и да измерват параметрите им. Радостта в очите на младежите от оживелите схеми беше показателна за успеха на Работилницата по приложна електроника, съобщават още от РУ "Ангел Кънчев".

Следващото занятие в „Работилницата“ ще се проведе на 19 декември със специална коледна изненада за всички, които се интересуват от електроника, желаят да разберат какви перспективи има тя и как да се занимават професионално с нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама