Поморие и Ахелой отбелязаха деня на свети Николай Чудотворец

11:28, 07 дек 15 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От ранни зори вярващи изпълниха храмовете на Поморие и Ахелой, за да почетат паметта на светеца и да чуят празничната литургия.

В края на светата служба в града ни бяха организирани три литийни шествия. Тръгнали от Манастир „Свети Георги“, църквата „Преображение Господне“ и храм „Свето Рождество Богородично“, шествията завършиха на брега на морето, където кметът на община Поморие Иван Алексиев и председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов хвърлиха венци и цветя в памет на хората, чийто жизнен път е завършил там.

На събитието присъстваха още заместник-кметовете Янчо Илиев и Кунчо Гайдов, секретарят на общината Тони Митев и директорът на дирекция Желязко Страволемов.

За деня на Свети Николай Чудотворец стотици жители и гости и на Поморие и Ахелой имаха възможност да опитат топла рибена чорба и рибни ястия за здраве. По традиция бе осветен рибен курбан, който бе раздаван на хората от няколко места в двата града.

Празничната програма за месец декември продължава на 10.12.2015 г. /четвъртък/ от 17.30 ч. с концерт на учениците от ОУ „Христо Ботев“ гр. Поморие, на външната сцена до НЧ „Просвета 1888“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама