Плевенски полицаи отказаха подкуп от контрабандист

12:22, 07 дек 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевенски полицаи отказаха 30 лева подкуп от контрабандист, похвалиха се от офиса на вътрешното министерство в града. Рушветчията е задържан, а стока му прибрана за вечно съхранение в складовете на МВР.

Интересната случка се развила около 7 часа на 5 декември в Долни Дъбник. Тогава патрулиращ отряд спира за проверка „Опел“, управляван от 24-годишен жител на Буковлък. При извършения обиск в багажника са открити 7 чувала и една чанта с тютюн, с общо тегло 67 килограма.

Докато полицаите изяснявали обстоятелствата, шофьорът се приближил до патрулната кола и предложил на служителите неправомерен дар в размер на 30 лева, като в замяна поискал да го пуснат да продължи. Въпреки че бил предупреден от полицейски служител, че подкупът се окачествява като престъпление, той метнал през прозореца на патрулката банкноти с общ номинал 30 лева.

Банкнотите са иззети с прокотол. Мъжът е задържан за 24 часа. Уведомен е прокурор в ОП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление. Тютюнът е предаден с протокол за доброволно предаване от 26-годишна пътничка в автомобила – също жителка на село Буковлък. Тя е заявила, че намерената листна маса е нейна.. Според полицията, нанесената щета на републиканския бюджет от невнесен акциз, е в размер на около 10 180 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама