Разширяват Природонаучния музей в Пловдив със зала "Лотос"

12:24, 07 дек 15 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Пловдив предвижда разширяване на Природонаучния музей през 2016 г., съобщи кметът Иван Тотев. По думите му към музея ще бъде присъединена кръглата зала "Лотос" от Централния дом на младоженците.

Ще бъде изградена топла връзка между сградата на Природонаучния музей и "Лотос"-а, използван в миналото като зала за кръщенки.

Заради разширението на музея ще се наложи препроектиране на обновяването на Дондуковата градина, каза още Тотев. Предвижда се там да се направи ботаническа градина в зоната на север от сградата на музея. Идеята е да се впише духът на първия парк с идеите, вложени тогава, с възможност за открити пространства и закрити оранжерийни площи.

Община Пловдив имаше проект за реновиране на парка и очакваше финансиране от МРРБ. Впоследстиве обаче парите, които бяха отпуснати, стигнаха само за новия парк на ул. "Богомил", който вече е пред завършване.

Припомняме, че Дондуковата градина, наричана още Градската градина, е първият парк, изграден в следоосвобожденска България. Тя е направена през 1878-1879 г. по идея на княз Дондуков-Корсаков, оглавявал временното руско правителство със седалище в Пловдив. От 1978 г. Дондуковата градина не е обновявана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама