Все повече деца от Бургас извършват противообществени прояви

12:27, 07 дек 15 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Увеличава се броят на децата, които извършват противообществени прояви в Бургас. 156 са възпитателните дела, които са образувани от началото на тази година до края на месец ноември. В сравнение с 2014-та те са били 100. Това обяви днес на пресконференция секретарят на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) Десислава Василева.

„Кражбите са водещи сред всички противообществени прояви, като се наблюдава увеличение на домовите такива. Причината е социалният статус, защото децата са предимно от кварталите Победа, Меден рудник и Акациите”, заяви Десислава Василева.

Днес тя откри и официално обновения Консултативен център към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, намиращ се на ул. "Оборище" 109.

„Тук ще дежурят обществени възпитатели и членове от Комисията, за да може да се консултират гражданите, които имат проблеми в семействата. Те ще могат да се консултират с нашите специалисти. В момента разполагаме с 24 обществени възпитатели, от които психолози, педагози и педагогически съветници”, каза Василева.

В центъра се предоставят и две нови услуги за деца, на които са наложени възпитателни мерки. Едната от тях е превенция чрез спорт, а другата музикотерапия, като за целта са наети нужните специалисти.

„Ако установим, че в дадено училище има проблем, например агресия, разпространение на наркотици и т. н., веднага търсим връзка с директора и педагогическите съветници в съответното  учебното заведение, за да можем да обхванем превантивно тези деца и да ги предпазим от по-нататъшни проблеми, като им разясняваме какви са последиците, които оставят и как може това да се отрази на тяхното бъдеще”, обясни още Десислава Василева.

На мероприятието присъстваха обществени възпитатели и секретари на местни комисии от областта, както и представители на Областната дирекция на МВР. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама