Ураган потопи стотици домове в Англия и Шотландия

12:48, 07 дек 15 / Свят 25 598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици жители на Северна Англия и Южна Шотландия бяха евакуирани от домовете си заради наводнение , причинено от урагана "Дезмънд", дошъл от Атлантическия океан. В неделя страната бе ударена от проливни дъждове и силни ветрове, а метеоролозите очакват още валежи по-късно тази седмица.

Спасителните операции продължават и в момента. Войници, пожарникари и доброволци се включиха в помощ на жители на град Карлайл, който е един от най-силно засегнатите. Хиляди домове все още са без ток. Електрическата компания в района обяви, че около 45 хиляди абонати са останали без електричество след връхлитането на бурята. Някои пътища в региона са затворени.

Метеорологичната служба издаде над 200 предупреждения за възможни наводнения в западната и северозападната част на Англия и в Шотландия, като властите обявиха висока опасност за живота на хората.

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че армията е мобилизирана, за да помага в засегнатите райони, цитиран от Би Би Си. Днес той ще проведе кризисна среща, за да се координират мерките за справяне с бедствието.

В Лондон в резултат на бурята е загинал 90-годишен мъж, който е бил избутан от вятъра на пътя на движещ се автобус в Лондон. Засега не се съобщава за други пострадали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама