Общински приют в Добрич ще подслонява бездомни през зимата

13:02, 07 дек 15 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През тази седмица ще бъде възобновена работата на приюта за бездомни в Добрич, съобщи заместник-кметът д-р Емилия Баева. През последните дни вече е получена заявка за настаняване на двама несретници, но временно те са настанени на друго място докато общинският приют отново отвори за зимата. Там предстои да бъде назначен пазач.

През миналата зима приютът е функционирал от ноември до април. Там се настаняват бездомници, които са открити да спят по улици или на други обществени места, или пациенти на болница, които вече нямат нужда от лечение, но няма къде да отидат. В приюта те се подслоняват на топло, осигурява им се храна от обществената трапезария.

Приютът разполага с 10 легла и приема както мъже, така и жени.

В Добрич функционира и Център за временно настаняване към Фондация “Ръка за помощ”. Социалната услуга се предлага от есента на 2013 година. В него се предлага комплекс от дейности, които създават условия за подкрепа на бездомни мъже с цел тяхната социална интеграция, задоволяване на ежедневните им потребности и предоставяне на временен подслон. Капацитетът на услугата е 6 души.

Бездомни жени и деца се настаняват в приюта към храм “Света Троица”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама