Лариса Манастрили е новият директор на ЕБВР за България

13:24, 07 дек 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лариса Манастрили е новият директор за България на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), съобщи банката. 

Манастрили встъпва в длъжност, считано от днес. Предишният директор на ЕБВР за България – Даниъл Берг, става директор на банката за Сърбия. 

Лариса Манастрили работи за ЕБВР в Молдова от 2001 година. Там тя се е занимавала с инвестиции във финансови институции, общинска и екологична инфраструктура, земеделието и енергетиката. От 2007 до 2012 работи в Черноморската банка за развитие, а през 2012 се връща отново в ЕБВР на поста ръководител на дейността в Киргизстан. 

Като директор на ЕБВР за България Лариса Манастрили ще отговаря за инвестициите и дейността на банката и ще бъде подчинена на регионалния директор Матео Патроне. 

От началото на дейността си в България през 1991 година ЕБВР е инвестирала почти 3 млрд. евро в страната. През юли тази година компанията представи новата си стратегия за България, която посочва развитието на възобновяемата енергия и конкурентоспособността като приоритети на ЕБВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама