Съдят банков служител за крупна измама във Варна

14:01, 07 дек 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу измамник на едро. 36-годишният Пламен Петров е обвинен в измама в особено големи размери за сумата от 140 740 лева, представляваща особено тежък случай, за която се предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години и конфискация на една втора от имуществото. Петров ще отговаря и за съставяне на неистински документи – решение и уведомление на ОББ до централното управление на МКБ "Юнион банк".

От април 2011 до декември 2011-та обвиняемият, който е бивш кредитен консултант във варненски клон на голяма банка, успял да заблуди свидетеля Ст. Иванов, че ще го представлява в публична продан на три жилищни имота, обявени от двама частни съдебни изпълнители. За всеки от имотите бившият банков служител искал от своя познат 10% от обявената тръжна цена, а Иванов плащал в брой. Така Пламен Петров успял да набави имотна облага за себе си в размер на 16 740 лева.

През лятото на 2011 год. обвиняемият се запознал в сайт за запознанства с другата измамена – свидетелката Н. Трифонова. Жената продала наскоро скъп имот и обяснила, че иска да си купи ново жилище. Петров съобщил, че в момента на публична продан е изнесен имот в гръцката махала на Варна. Направил оглед на имота и успял да накара брокера да повярва, че ще купи жилището. Така се сдобил с ключ от апартамента, който показал на измамената Трифонова като доказателство за спечеления на търг имот.

Жената се усъмнила и проверила на място в кантората на частен съдебен изпълнител защо имотът не й се възлага, въпреки че е спечелила търга. Там разбрала, че търгът за имота не се състоял.

36-годишният Петров обещал да върне дадените пари. Една година обаче платените от Трифонова средства не постъпвали по сметката й. Тогава мъжът измислил друг начин да бави плащанията с фалшиви документи с подправен подпис и печат на управител на БНБ. В документите се казвало, че Комисията по финансов надзор проверява платената сума. Измамената решила да провери на място в БНБ този факт и така разбира, че представеният от измамника документ също неистински.

След случая настъпил разрив в отношенията помежду им и обвиняемият Петров подписал запис на заповед без протест в полза на Трифонова, като се задължил да върне сумата от 124 хил. лева, която й дължи и до момента.

По делото категорично е установено, че за осъществяване на измамническата си дейност Пламен Петров е изготвил различни неистински документи – на банки и частни съдебни изпълнители.

Предстои насрочване на делото за разглеждане на измамата във Варненския районен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама