Над 20 са номинациите за шефското място на общинското БСП в Бургас

14:14, 07 дек 15 / Политика 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 20 души са номинирани за председателското място на Общинския съвет на БСП в Бургас. Това стана ясно на пресконференция на депутатите от левицата Петър Кънев и Атанас Зафиров. Постът беше овакантен от Евгений Мосинов, който си подаде оставката заради лошия резултат на местните избори. Колко от номинираните обаче реално ще се включат в битката, ще стане ясно в четвъртък, когато е последният срок кандидатите да подадат документи за участие в избора.

Сред получилите най-много номинации е настоящият областен председател на социалистите Николай Тишев. Той се счита е за един от фаворитите за поста. Дали той ще оглави и общинската структура на партията, ще се разбере в неделя, когато членовете на БСП ще изберат наследника на адвокат Мосинов.

Депутатът Атанас Зафиров коментира, че не е нормално БСП да загуби изборите във всички общини в Бургаско и да се държи така, все едно нищо не се е случило.

„Аз това не го разбирам и не мога да телерирам подобно поведение. Не е задължително да говорим за оставки, но поне едно „Извинявай” можеше да се каже на нашите симпатизанти. Само че аз не виждам подобен подход. И сега до казваме всички вкупом, че ще дойдат по-добри времена – не е редно”, заяви Зафиров.

Колегата му Петър Кънев каза, че по време на изборите почти през цялото време е бил в областта и е участвал в мероприятията по предизборната кампания. Но не е бил особено активен при подбора и определянето на кандидатурите, защото това била работа на партията. Той обаче предупреждавал,че Петко Арнаудов не е подходяща кандидатура за кмет в Царево и че трябва да даде път на младите. Последният обаче решил той да води бащина дружина и в резултат изборният резултат е плачевен.

Освен в Царево според Кънев грешки са допуснати и на много други места – в Карнобат, Приморско, Малко Търново. Депутатът е разочарован от поведението на малкотърновския кмет Илиян Янчев, който лично му заявил, че ще се яви на изборите като независим кандидат, подкрепен от БСП. Само след седмица обаче той се качил на трибуната като кандидатура на ГЕРБ.

„Всеки сам си търси място в живота. Но някаква хигиена на общуването и на политическата култура все пак трябва да има. За съжаление етапът не е от най-хигиеничните в развитието на българската политическа класа”, заключи Петър Кънев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама