Извънредна сесия на Общинския съвет в Пловдив за имоти на "Гладно поле"

14:31, 07 дек 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Пловдив ще коригира съществуващо споразумение с Министерството на отбраната (МО) за военните имоти на "Гладно поле", съобщи кметът Иван Тотев.

Това ще стане с решение на Общинския съвет на извънредна сесия на 10 декември. Предложението е за приемане на споразумение с МО, касаещо прехвърляне на 86 дка от "Гладно поле", включени в зоната с висок икономически потенциал от интегрирания план за развитие на Пловдив.

Общината ще получи 86-те дка, след като изгради път и КПП в 110-и полк. Имотът ще бъде предоставен при сключване на договор за изпълнение на съответните строително-монтажни работи (СМР).

Припомняме, че Министерството на отбраната (МО) одобри техническото задание за строителството на път и КПП в района на "Гладно поле". Общината от своя страна пък вече има сключен договор с изпълнител на СМР дейностите в зоната. В момента тече изборът на надзорна фирма.

В инвестиционната програма на Община Пловдив в частта "Гладно поле" са предвидени около 9 млн. лв. за подземна и наземна инфраструктура. Пътят, който предстои да бъде изграден пък по въпросното споразумение, ще струва близо 1 млн. лв.

Зоната на "Гладно поле" е с потенциал за инвестиции от порядъка на няколкостотин милиона лева.

Очаква се 86-те дка да бъдат дадени на Община Пловдив с решение на Министерския съвет на правителственото заседание на 16 декември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама